parallax background

Szuperoxid dizmutáz

Antioxidánsok – Immunerősítők
2018-11-03
Garlic tinktúra
2018-11-03

A szuperoxid dizmutáz (SOD) a szervezet által termelt egyik legfontosabb antioxidáns enzim, mely megóv az oxigén veszélyesen reaktív formáitól. A szabadgyökök DNS-károsodást, gyorsabb öregedést, daganatok kialakulását, érelmeszesedést, sclerosis multiplexet, Alzheimer-kórt, Parkinson-kórt, cukorbetegséget okozhatnak.
A szuperoxid dizmutáz új biológiailag hozzáférhető formái hatékony védelmet nyújtanak az oxigén szabadgyökökkel szemben. Ellenőrzés alatt tartja és semlegesíti a superoxidot, egyensúlyban tartja a szabadgyökök termelődését, antioxidáns hatásánál fogva jelentős gyulladásgátló, védi a sejteket a sérülésektől, javítja az immunrendszeri és idegrendszeri funkciókat.

A fenti videó a KAMI-KER Kft. tulajdona és szerzői jogi védelem alatt áll! A szerzői jog megsértése jogi eljárást von maga után!

superoxide_dismutase_portfolio_sn

SOD étrend-kiegészítő 90 tabletta 1 tabletta 235 mgKataláz, glutation, szuperoxid dizmutáz, ezek a testünkben termelt antioxidáns enzimek komplex fehérjék, amelyek bonyolult szerkezetükben gyakran tartalmaznak ásványokat, például szelént vagy cinket. A májban a glutation-peroxidáz katalizátorként működik. Ezek az antioxidáns enzimek szolgálják a test leghatékonyabb védelmét a szabadgyökökkel és a gyulladásokkal szemben. Amikor a szervezet nem képes elegendő mennyiségben előállítani ezeket az antioxidánsokat, gondoskodni kell a pótlásukról. Az itt látható terméket magunk is fogyasztjuk.

Az elsődleges belső antioxidánsunk a szuperoxid dizmutáz az első és legfontosabb védelmi vonalunk a nagyon reakcióképes, potenciálisan pusztító oxigénből származó szabadgyökökkel szemben. A szuperoxidot hidrogén-peroxiddá alakítja, amit a kataláz és a glutation-peroxidáz vízzé alakít át. A múltban nehéz volt a SOD enzim szintjét emelni, most azonban meglehet erősíteni a gyengült antioxidáns védekezőképességet olyan táplálék-kiegészítőkkel, amelyek természetes növényi kivonatok felhasználásával biológiailag hozzáférhető SOD-t tartalmaznak. Így érintetlenül a bélbe juthatnak és felszívódhatnak a véráramba, ezáltal hatékonyan javítva a test saját primer védelmi rendszerét. A vérkeringésben lévő erőteljes antioxidánsok méregtelenítik a potenciálisan káros anyagokat és csökkentik az oxidatív stresszt, amely hozzájárulhat az öregedéshez és az olyan betegségek kialakulásához, mint például az atherosclerosis, stroke és artritisz. A szuperoxid dizmutáz segíthet a fiatalosság megőrzésében, védhet a betegségekkel szemben és meghosszabbíthatja az élettartamot.

A SOD szint növelésének természetes módja
Ismét a természethez kell fordulnunk, ugyanis a csírázó magok, mint a búza, kukorica, szója, a zöld árpa, brokkoli, káposzta félék tartalmaznak ugyan SOD-t, de a szervezetbe kerülve a gyomorsav és bélenzimek roncsolják a rendkívül érzékeny molekulát és csak csekély mértékben kerül a véráramba. Ahhoz, hogy a szervezetben termelődő antioxidánsok létre tudjanak jönni elegendő napi mennyiségben kell a szervezetbe juttatni ásványi anyagokat. Szükség van szelénre, hogy a szervezet glutation peroxidázt tudjuon előállítani, vasra, hogy kataláz képződjön és a mangán, a réz, a cink is elengedhetetlen az SOD előállításához. A kénvegyületek, mint pl. a kéntartalmú aminosavak, a cisztein, a metionin, a glutation antioxidáns felépítéséhez szükségesek. A fentiek tudatában érdemes választani a SOD étrend-kiegészítőt minden nap fogyasztását.

Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy az immunrendszer erősítése szükséges lehet! Érdekelheti még az Egynyári üröm, Mongoroka - Euphorbia hirta L., Moringa oleifera, Antioxidánsok, Gyógyító táplálkozás.

Bármilyen kérdés esetén szívesen állok rendelkezésére telefonon és e-mailen keresztül egyaránt!