parallax background

Légzőszervi- és garat izmok edzése

Testedzés és Jóga
2018-12-17
Táplálkozás tréning, főzés
Életmódtábor
2020-09-22
Testedzés és Jóga
2018-12-17

Bevezetés a légzőrendszer izmok edzésének elméleti és gyakorlati ismereteibe - Alapképzés 1 óra

Ajánlom a képzést mindenkinek aki javítani akarja egészségi állapotát, továbbá
- sportolók versenyre való felkészüléséhez
- légzőszervi betegségben szenvedő személyeknek
- ülőmunkát végzőknek
- akiknek a mindennapi élet tevékenysége fárasztó
- műtét és általános öregedés esetén

Bevezetés a garat izmok edzésének elméleti és gyakorlati ismereteibe - Alapképzés 1 óra

Ajánlom a képzést
- horkolás
- obstruktív alvási apnoe
- műtét esetén

A légzésképzés a beteg otthoni kezelését támogatja

A légzőszervi izom edzés - RMT (Respiratory Muscle Training) olyan speciális technika, amellyel a légzésben résztvevő izmok tréningezhetők. A légzőizmok edzése strukturális és funkcionális változást okoz a szervezetben. Az izomerő növekedésével javulnak a kilégzési értékek, a belégzés csúcsáramlás, az áramlási sebesség, a maximális belégzési teljesítmény. A metabolikus folyamatok javulása előnyös és hasznos mindenki számára, úgy mint a légzőszervek teljesítménye, az állóképesség és a regeneráció.
Általában a légzésképzés a légzőszervi betegségekben szenvedőknek ajánlott, de sportolók is igényt tartanak képzésünkre, ugyanis felismerték a légzőizmok edzésének előnyeit.

A légzőszervi izom edzés célja

• Jobb légzésfunkció
• Jobb oxigénfelvétel
• Jobb oxigénellátás
• Jobb szén-dioxid tűrő képesség
• Jobb gázcsere képesség
• Jobb izomműködés
• Jobb fizikai állóképesség

A légzőrendszer izmainak edzését ajánlom a következő speciális állapotok esetén:
ALS-amyotrophiás laterális szklerózis, Bechterew-kór, anorexia nervosa, ízületi gyulladás, mesterségesen lélegeztetett betegek, asztma, bronchitis, COPD, légcsőhurut, tüdőtágulatrák, agyi bénulás, krónikus szívelégtelenség, COPD, kortikoszteroidok használata, cisztás fibrózis, cukorbetegség, hypothyreosis, kyphoscoliosis, sclerosis multiplex, neuromuszkuláris állapotok, izomdisztrófiák, myasthenia gravis, elhízás, obstruktív alvási apnoe, Parkinson-kór, post polio szindróma, terhesség, tüdő artériás hipertónia, veseelégtelenség, szarkoidózis és intersticiális tüdőbetegség, gerincvelő-sérülés, műtéti betegek (hasi és mellkasi), légzőkészülék által kiváltott myopathia, öregedés, légzési elégtelenség, stridor.

A képzésen résztvevők megtanulják a légzőszervi izomzat funkcionális edzését, melyet könnyedén alkalmaznak életük minden aspektusában.
Jelenleg a képzések online formában, távoktatással zajlanak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelentkezést követően elküldjük a további teendőket, majd elektronikus úton az információs csomagot pdf. formátumban.

Kurzusról