parallax background

Artemisia annua L.

Euphorbia hirta L. (Mongoroka)
2018-12-16

Az Artemisia annua egy ázsiai őshonos aromás, lágyszárú növény, amely az artemisinin egyetlen természetes forrása. Ezt a szeszkviterpén laktonvegyületet a levelek és a virágrészek mirigy-trichomáiban termelik. Az artemisinin a gyógyszeripar fontos alapanyaga a klinikailag bevált terápiás vegyületek előállításában. Az Artemisia annua trichomáiban számos komplex terpenoidot termel, amelyek közül az artemisinin különös jelentőséggel bír számos patológia kezelésében.

Az Artemisia annua alkalmazásában óriási lehetőség van, még akkor is, ha száraz tömegre mérve az artemisinin „növényi” koncentrációja mindössze 0,01–1,2%. Ezenkívül a növény más anyagokat, például flavonoidokat (artemetin, krizospleneti, krizosplenos, crinilineol és eupatorin), fenolsavakat és kumarineket termel, amelyek növelik az artemisinin hatását és hatékonyságát egy farmakodinámiás szinergiának nevezett jelenség révén, valamint antioxidánsként hatnak. és stimulálja az immunrendszert.

 
Optimális időben szüreteljük, amikor az artemisinin szintézis megtörténik.
2012-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elindította a malária elleni külön kezdeményezést az artemisinin kombinációs terápia (ACT) felhasználásával. Az ACT kombinálja az artemisinint egy másik maláriaellenes vegyülettel, amelynek eltérő biokémiai hatásmechanizmusa van annak érdekében, hogy elkerüljék vagy legalább megpróbálják elkerülni a Plasmodium parazita rezisztencia kialakulását . Az ACT eddig a legerősebb és leghatékonyabb maláriaellenes biológiai eszköz.

Tu Youyou, a hagyományos kínai orvoslást kutató fedezte fel, hogy ez az Artemisia annua kivonat potenciálisan hatékony a malária ellen. Ez a 20. századi orvostudomány egyik legfontosabb felfedezése volt , munkájáért Tu Youyou 2015-ben Nobel-díjat kapott.

Az elmúlt évtizedben több száz tudományos vizsgálatot végeztek az artemisinin terápiás potenciáljának tisztázása érdekében, nemcsak a malária, hanem sok más nagyon különféle betegség kezelésére, ideértve az autoimmun (sclerosis multiplex), gyulladásos (rheumatoid arthritis), dermatológiai (seborrheás dermatitis) és ritka betegségek (lyme-kór és schistosomiasis).

Az artemisinin rák kezelésére történő alkalmazását jelenleg vizsgálják, de hatékonyságát tudományosan még nem igazolták. Alkalmazása kizárólag egyéni felelősségre ajánlott. Mindenesetre érdemes betartani az egészségügyi problémától függő kezelési protokollt és az ellenjavallatokat.
Artemisia annua friss növény 100 gr. Ár: 6 000 Ft
Artemisi annua szárítmány 25 gr. Ár: 3 000 Ft
Artemisia annua tinktúra 100 ml. Ár: 10 000 Ft
Artemisia annua kenőcs 20 ml. Ár: 1 500 Ft
Artemisia annua szappan 100 gr. Ár: 1 500 Ft

Az alkalmazással kapcsolatos általános információkat a termék ára tartalmazza.
Személyes tanácsadás konzultáció keretében történik, melyre időpontot kérhet. Ár: 12 000 Ft/óra (számla, bruttó ár).
Artemisia annua gyógyászati felhasználása című online jegyzet. Ár: 12 000 Ft
Személyes átvételére előre egyeztetett időpontban van lehetőség.
Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség! Utánvétellel nem küldünk terméket!
Előre utalással a csomagolás és belföldi szállítás költsége 3 000 Ft.

Ha kérdése van, kérjük elérhetőségeinken lépjen velünk kapcsolatba!