parallax background

Artemisia annua L.

Euphorbia hirta L. (Mongoroka)
2018-12-16

Az Artemisia annua L. (illatos üröm, egynyári üröm) az artemisinin egyetlen természetes forrása. Ezt a szeszkviterpén laktonvegyületet a levelek és a virágrészek mirigy-trichomáiban termelik. Az artemisinin a gyógyszeripar fontos alapanyaga a klinikailag bevált terápiás vegyületek előállításában. Az Artemisia annua L. trichomáiban számos komplex terpenoidot termel, amelyek közül az artemisinin különös jelentőséggel bír számos patológia kezelésében.

 
Optimális időben szüreteljük, amikor az artemisinin szintézis megtörténik.

Fotó valamint az oldal tartalma szerzői jogi védelem alatt áll.
Az Artemisia annua L. egy gyógynövény, melynek íze keserű. A hagyományos kínai orvoslás a máj-, epe- és vese meridiánokhoz rendelte. Hatóanyagát tekintve származási helytől, termőhelytől függően 0,3-1% illóolajat, valamint artemisinint 0,01-0,7 %, a hazai populáció 0,05%-ot tartalmaz.
Az Artemisia annua L. képes magas fenolos vegyületek előállítására, amelyek magas antioxidáns aktivitást eredményeznek. Az egynyári üröm ORAC értéke 72 820 !!! Ezenkívül a növény más anyagokat, például flavonoidokat (artemetin, krizospleneti, krizosplenos, crinilineol, eupatorin), fenolsavakat, kumarineket tartalmaz, amelyek növelik az artemisinin hatását, hatékonyságát egy farmakodinámiás szinergiának nevezett jelenség révén, valamint antioxidánsként hatnak, stimulálja az immunrendszert.

Az artemisinin hatásmechanizmusát még tanulmányozzák, rák kezelésére történő hatékonyságát tudományosan még nem igazolták. Annyi biztos, hogy a vas redukálja az artemisinin peroxidkötését és egy magas vegyértékű vas-oxo vegyületet hoz létre, amely egy reakciósorozatot indít be és reaktív oxigén gyökök jönnek létre, melyek részt vesznek a rákos sejtek elpusztításában.

A népi orvoslás féregfertőzés és megelőzés, gombás betegségek és megelőzés, parazita eredetű fertőző betegség (például leishmaniasis, borreliosis-Lyme-kór, leishmaniasis, anaplasmosis) - ezen fertőzések megelőzéseként, IBD és más bélbetegségek, kísérő terápia bármilyen rák esetén. Az elmúlt évtizedben több vizsgálatot végeztek az artemisinin terápiás potenciáljának tisztázása érdekében autoimmun (sclerosis multiplex), gyulladásos (rheumatoid arthritis), dermatológiai (seborrheás dermatitis) és ritka betegségek (schistosomiasis) tekintetében. Azonban a jogi rendelkezések (az egészségre vonatkozó állításokról szóló rendelet) miatt tilos az egészséggel kapcsolatos nyilatkozatot tenni, ezért tájékozódjon a szakirodalomból vagy az internetről.

Az Artemisia annua L. növényt ökológiai körülmények között termesztjük, amit forrázatban, kapszulában, olajos kivonatban, tinktúrában, kenőcsben, szappanban saját célra felhasználunk.

Szolgáltatás: Személyes tanácsadásra konzultáció keretében előzetes időpont egyeztetést követően van lehetőség. Ár: 12 000 Ft/óra (számla, bruttó ár).
Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség!

Bármilyen kérdés esetén szívesen állok rendelkezésére telefonon és e-mailen keresztül egyaránt!