parallax background

Artemisia annua L.

Euphorbia hirta L. (Mongoroka)
2018-12-16
Testedzés és Jóga
2018-12-17
Euphorbia hirta L. (Mongoroka)
2018-12-16

Az Artemisia annua L. (illatos üröm, egynyári üröm) az artemisinin egyetlen természetes forrása. Az artemisinin a gyógyszeripar fontos alapanyaga a klinikailag bevált terápiás vegyületek előállításában. Ezt a szeszkviterpén laktonvegyületet a levelek és a virágrészek mirigy-trichomáiban termelik. A trichomáiban számos komplex terpenoidot is termel, amelyek közül az artemisinin különös jelentőséggel bír számos patológia kezelésében.

 

Optimális időben szüreteljük, amikor az artemisinin szintézis megtörténik.

Az Artemisia annua L. egy gyógynövény, melynek íze keserű. A hagyományos kínai orvoslás a máj-, epe- és vese meridiánokhoz rendelte. Hatóanyagát tekintve származási helytől, termőhelytől függően 0,3-1% illóolajat, valamint artemisinint 0,01-0,7 %, a hazai populáció 0,05%-ot tartalmaz.
Az Artemisia annua L. képes magas fenolos vegyületek előállítására, amelyek magas antioxidáns aktivitást eredményeznek. Az egynyári üröm ORAC értéke 72 820 !!! Ezenkívül a növény más anyagokat, például flavonoidokat (artemetin, krizospleneti, krizosplenos, crinilineol, eupatorin), fenolsavakat, kumarineket tartalmaz, amelyek növelik az artemisinin hatását, hatékonyságát egy farmakodinámiás szinergiának nevezett jelenség révén, valamint antioxidánsként hatnak, stimulálja az immunrendszert.

Az artemisinin hatásmechanizmusát még tanulmányozzák, rák kezelésére történő hatékonyságát tudományosan még nem igazolták. Annyi biztos, hogy a vas redukálja az artemisinin peroxidkötését és egy magas vegyértékű vas-oxo vegyületet hoz létre, amely egy reakciósorozatot indít be és reaktív oxigén gyökök jönnek létre, melyek részt vesznek a rákos sejtek elpusztításában.

A népi orvoslás féregfertőzés és megelőzés, gombás betegségek és megelőzés, parazita eredetű fertőző betegség (például, borreliosis-Lyme-kór, leishmaniasis, anaplasmosis) - ezen fertőzések megelőzéseként, Herpes simplex, Herpes zoszter, IBD és más bélbetegségek, kísérő terápia bármilyen rák esetén.

Az elmúlt évtizedben több vizsgálatot végeztek az artemisinin terápiás potenciáljának tisztázása érdekében autoimmun (sclerosis multiplex), gyulladásos (rheumatoid arthritis), dermatológiai (seborrheás dermatitis) és ritka betegségek (schistosomiasis) tekintetében. Azonban a jogi rendelkezések (az egészségre vonatkozó állításokról szóló rendelet) miatt tilos az egészséggel kapcsolatos nyilatkozatot tenni, ezért tájékozódjon a szakirodalomból vagy hiteles forrásból az interneten.

Az Artemisia annua L. növényt ökológiai körülmények között termesztjük, amit forrázatban, kapszulában, olajos kivonatban, tinktúrában, gyógykrémben, szappanban saját célra felhasználunk. Kérje ajánlatunkat űrlapunk kitöltésének segítségével.

Személyes tanácsadás